Assertiviteitstraining

Vindt u het moeilijk om voor uzelf op te komen in gesprekken? Kost het u moeite om “nee” te zeggen tegen verzoeken en uw grenzen aan te geven? Of durft u niet goed uw eigen mening te geven aan anderen?

In deze assertiviteitstraining leert u uw assertieve vaardigheden te vergroten. Dat wil zeggen dat u leert voor uzelf op te komen op een rustige en zelfverzekerde manier, waarbij u de ander in zijn waarde laat.

 

 

Werkwijze

In deze training van zes weken oefent u aan de hand van uw persoonlijke doelen met assertief gedrag. De volgende thema’s komen aan bod:

  • assertieve communicatie
  • nee zeggen, verzoeken doen
  • je mening geven
  • positieve feedback geven
  • omgaan met kritiek
  • omgaan met conflicten

Daarnaast werken we aan het vergroten van uw zelfvertrouwen. Aan de hand van oefeningen en rollenspellen werkt u binnen een prettige omgeving aan een assertieve houding.

Voor wie?

Voor iedereen die wil leren op een assertieve wijze in het leven te staan. Hier is geen verwijzing van de huisarts voor nodig. Indien u bij Reflexxie in behandeling bent, kunt u uiteraard ook de training volgen. Overleg met uw behandelaar.

.

Praktische informatie

Data: neem contact op voor actuele startdata.
Aantal bijeenkomsten: 6 bijeenkomsten van 2 uur.
Aantal deelnemers: minimaal 6, maximaal 10.
Kosten: €225 (incl. btw) en inclusief cursusmateriaal.

Aanmelding

Voor informatie of aanmelding kunt u mailen naar info@reflexxie.nl of kunt u bellen naar 070-3698704. Er volgt dan een kort telefonisch kennismakingsgesprek waarin we informatie geven over de training en met u bespreken of de cursus bij u aansluit.