Faalangsttraining

Wij bieden twee faalangsttrainingen, namelijk een voor (middelbare) scholieren en een voor volwassenen.

 

Middelbare scholieren

Heb jij ook last van zoveel zenuwen voor een toets? Zie je als een berg op tegen een presentatie die je de volgende dag moet geven? Of vind je het spannend om een vraag in een volle klas te stellen?

Dan heb je misschien wel last van faalangst. Veel leerlingen hebben hier last van. Ze zijn bang het niet goed te zullen doen en gaan dan vaak extra hard hun best doen in de hoop het toch te halen. Andere leerlingen gaan het leren juist uitstellen door de spanningen die het geeft. Hoe dan ook, door deze zenuwen presteer je vaak minder goed dan je eigenlijk kunt of krijg je zelfs een ‘blackout’.

Wil jij leren hoe je met meer zelfvertrouwen en een ontspannener gevoel uitdagingen op school aan kan gaan? Dan is deze faalangsttraining misschien wat voor jou.

 

Volwassenen

Veel mensen zijn vaak angstig of gespannen in situaties waarin ze moeten presteren. Ze denken dan ‘Ik weet niet wat ik moet zeggen’, ‘Ze zullen me slecht beoordelen’, ‘Ik klap dicht’ of ’Iedereen kijkt naar mij’. Het wordt dan moeilijker om je opdracht of je werk goed uit te voeren en de neiging om dingen te vermijden of uit te stellen, neemt toe. Herkent u zichzelf hierin? Misschien is deze faalangsttraining dan iets voor u.

Werkwijze

Middelbare scholieren tot 18 jaar
In deze 6-weekse groepstraining leer je wat faalangst is en hoe je hier beter mee om kunt gaan. Je krijgt tips en trucs om je beter te ontspannen en leert hoe je jezelf kunt oppeppen door positiever te denken. Tot slot krijg je tips over het plannen van je huiswerk. De training wordt in aparte groepen gegeven, onderbouw en bovenbouw.

Volwassenen
In deze 7-weekse training leert u beter omgaan met uw faalangstklachten zodat u met meer plezier uw werkdagen of studie door komt. U krijgt tips en trucs om u beter te ontspannen en leert hoe u zichzelf kunt oppeppen door positiever te denken. Daarnaast wordt er met behulp van oefeningen en vaardigheden gewerkt aan het vergroten van uw zelfvertrouwen.

 

Voor wie?

(Middelbare) scholieren (tot 18 jaar) die willen werken aan hun klachten van faalangst, verlegenheid of spanning in diverse schoolsituaties.

Volwassenen vanaf 18 jaar die willen werken aan hun klachten van faalangst, verlegenheid of spanning in verschillende werk- of studiesituaties, bv. tijdens stages, vergaderingen, presentaties of opdrachten. Er is geen verwijzing van de huisarts nodig.

Indien u bij Reflexxie in behandeling bent, kunt u uiteraard ook de training volgen. Overleg met uw behandelaar.

 

Praktische informatie

(Middelbare) scholieren
Data: neem contact op voor actuele startdata.
Aantal bijeenkomsten: 6 bijeenkomsten van 1,5 uur
Aantal deelnemers: minimaal 6, maximaal 10.
Kosten: €225 (incl. BTW) en inclusief cursusmateriaal

Volwassenen
Data: Neem contact op voor actuele startdata.
Aantal bijeenkomsten: 7 bijeenkomsten van 2 uur.
Aantal deelnemers: Minimaal 6, maximaal 10.
Kosten: €270 (incl. BTW) en inclusief cursusmateriaal

 

Aanmelding

Voor informatie of aanmelding kunt u mailen naar info@reflexxie.nl of kunt u bellen naar 070-3698704. Er volgt dan een kort telefonisch kennismakingsgesprek waarin we informatie geven over de training en met u bespreken of de cursus bij u aansluit.