In de put, uit de put

We voelen ons allemaal weleens somber, bijvoorbeeld na een vervelende gebeurtenis, wanneer iets tegenzit of wanneer we ziek zijn. Meestal verdwijnt dit gevoel vanzelf weer, maar wat als het gevoel van somberheid langere tijd blijft bestaan? Alles lijkt dan kleurloos en u beleeft nergens meer plezier aan. Dit kan weer leiden tot allerlei andere klachten zoals slaapproblemen, eetproblemen, lichamelijke klachten, vermoeidheid en schuldgevoelens. Herkent u deze klachten en wilt u meer grip op uw stemming krijgen? Dan is deze training misschien iets voor u.

Werkwijze

De training bestaat uit 6 wekelijkse groepsbijeenkomsten, waarbij de volgende vaardigheden aan bod komen:
– vergroten van het aantal plezierige activiteiten
– stoppen met piekeren en positief leren denken
– het vergroten van sociale vaardigheden
– opkomen voor jezelf
– omgaan met spanning
– voorkomen van terugval.

De cursus is wetenschappelijk onderzocht en effectief bevonden. Er wordt gewerkt met een cursusboek met achtergrondinformatie en opdrachten om thuis mee aan de slag te gaan. Dit neemt ongeveer een half uur tot een uur per dag in beslag.

 

Voor wie?

Voor mensen die last hebben van somberheid of ‘nergens meer plezier aan beleven’ en die praktische vaardigheden willen leren om hun stemming te verbeteren. Deze training om depressie te lijf te gaan is geschikt voor alle leeftijden. Hier is geen verwijzing van de huisarts voor nodig.

Indien u bij Reflexxie in behandeling bent, kunt u uiteraard ook de training volgen. Overleg met uw behandelaar.

Praktische informatie

Data: neem contact op voor actuele startdata.
Aantal bijeenkomsten: 6 bijeenkomsten van 2 uur.
Aantal deelnemers: minimaal 6, maximaal 10.
Kosten: €250 (incl. btw) en inclusief cursusmateriaal.

Aanmelding

Voor informatie of aanmelding kunt u mailen naar info@reflexxie.nl of kunt u bellen naar 070-3698704. Er volgt dan een kort telefonisch kennismakingsgesprek waarin we informatie geven over de training en met u bespreken of de cursus bij u aansluit.