Mindfulness

In deze training leert u om minder stress te ervaren en bewuster te genieten. In de Mindfulness Training (Mindfulness Based Stress Reduction MBSR) leert u anders om te gaan met uw gedachten, gevoelens en lichamelijke sensaties. Leer om met aandacht en zonder oordeel aanwezig te zijn. Oorspronkelijk is de training ontwikkeld voor mensen met terugkomende depressies. En uit onderzoek erg effectief gebleken. Uit wetenschappelijk onderzoek blijkt dat Mindfulness ook effectief is bij het verminderen van allerlei andere ongemakken, zoals stress en piekeren. Stress veroorzaakt niet alleen biologische veranderingen in de werking van de hersenen, maar zorgt ook altijd voor psychologische veranderingen. De manier van denken en voelen wordt er door beïnvloed en die twee beïnvloeden op hun beurt het gedrag. Door mindfulness te leren toepassen kunnen bepaalde mentale patronen en gedachtegangen veranderen. U leert om uw automatische piloot te veranderen. Dit vraagt geduld en oefening.

Werkwijze

In de groepstraining van 8 bijeenkomsten leert u aandachtig en zonder oordeel aanwezig te zijn bij wat er in uw hoofd, hart en uw lijf omgaat.

Trainer

Hergen Schuringa, GZ-psycholoog en gecertificeerd Mindfulness- en Compassietrainer.

Voor wie?

De Mindfulness training is geschikt voor volwassenen van alle leeftijden. Hier is geen verwijzing van de huisarts voor nodig. De training wordt wel regelmatig (gedeeltelijk) vergoed door de zorgverzekeraar. U kunt zelf contact opnemen met uw zorgverzekeraar om dit na te vragen. Indien u bij Reflexxie in behandeling bent, kunt u uiteraard ook de training volgen. Overleg dit met uw behandelaar.

Praktische informatie

Tijdstip: Maandagavond van 19.45-22.15.
Startdatum: 8 april 2019.
Aantal bijeenkomsten: 8 bijeenkomsten van 2,5 uur en een stilte-avond van 3 uur.
Data: 8, 15, 29 april, 6, 13, 20 mei, 10 en 17 juni 2019. De stilte-avond is op maandag 3 juni van 19.30 tot 22.30 uur.
Aantal deelnemers: minimaal 8, maximaal 12.
Kosten: €495 voor particulieren en bij betaling door werkgever €795.
(inclusief kennismakingsgesprek, 8 reguliere sessies, 1 stilte-avond en, indien gewenst, een individueel nagesprek)

Aanmelding

Voor informatie of aanmelding kunt u mailen naar info@reflexxie.nl of kunt u bellen naar 070-3698704. Ook kunt u direct bellen naar de trainer op 06-55022773. Kennismakingsgesprekken met de trainer zijn kosteloos voorafgaande aan de training. In dit gesprek krijgt u informatie over de training en wordt met u besproken of de cursus bij u aansluit.